Bemanning

Vi är inte ett “vanligt bemanningsföretag” som arbetar riktat till skolor. Vi är nämligen ett gäng som alla har bakgrund inom skola eller förskola och när man samarbetar med oss får man all vår kompetens på köpet

Att bemanna kan vara det du som skolledare behöver göra i glappet mellan två lärares anställningar, det kan också vara en god lösning när du snabbt behöver ha en specifik roll på plats men som du inte haft utrymme att bereda för. Vi bistår skolor, från förskola till vuxenutbildning, med lärare och annan skolpersonal vid korta och långa uppdrag över hela landet. För oss är korta uppdrag någon veckas behov medan ett långt uppdrag kan pågå under exempelvis ett helt läsår.

Våra konsulter är legitimerade lärare/förskollärare, pensionerade lärare och lärarstudenter. Vi har också konsulter inom elevhälsan och på andra funktioner inom skolan. All vår bemanning skräddarsys efter era behov!

Vi har lokal förankring på många orter och kan därför snabbt bistå dig med rätt kompetens för just ditt uppdrag och din skola.

Fakta om inhyrning av personal till skolan

Skenar kostnaden för tillfällig inhyrning i skolans värld? Har mängden ”hyrlärare” i svenska skolor ökat? Varför är inte fler vikarier behöriga lärare? Har lärarbemanningsföretag tagit ut stora vinster under de senaste åren? Konkurrerar era företag med skolorna och kommunerna om att locka lärare?

Läs kompetensföretagens frågor och svar om bemanning inom skolans värld

Skolor hyr in vikarier för att täcka upp tillfälliga behov. Flera skolor och kommuner har gått över till att upphandla vikarier istället för att ha egna vikariepooler. Detta ökar leveranssäkerhet – alltså att det finns vikarier då de behövs – och sänker kostnaderna för kommuner och skolor. Det vanligaste är att skolor hyr in vikarier som är granskade och lämpliga men inte nödvändigtvis behöriga lärare. De  fullföljer under kortare tid uppgifter som definierats av andra behöriga lärare . Längre inhyrning är ovanligt. Upphandlade vikarier bidrar till bättre kvalitet och kontinuitet i undervisningen i Sveriges skolor.

Läs hela artikeln här

Vill du bli kontaktad?

Lämna dina uppgifter här!

*Japp, dessa uppgifter är obligatoriska.

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.