FAQ

Här får du svar på några av de vanligaste frågorna vi får!

När får jag svar på min ansökan? Svarstiden kan variera men oavsett om du går vidare i processen eller inte så kommer du få återkoppling från oss. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge personlig feedback till alla kandidater som har sökt en tjänst via oss, men vi gör vårt bästa.

Jag har sett samma annons på flera orter, behöver jag söka in på alla orter? Sök in på de orter där du kan tänka dig att arbeta på, oavsett om det är samma tjänst. Det händer att vi har samma tjänst på flera olika orter.

Vem kan jag ställa frågor till gällande en annons? Du hittar ansvarig kontaktperson i annonsen.

Hur funkar lönesättningen hos er? All vår personal omfattas av kollektivavtal. Hur många timmar du är uthyrd, och antalet arbetstimmar per månad, kan variera och påverka din lön. Hur din lön beräknas skiljer sig beroende på om du är arbetare eller tjänsteman. Här kan du läsa mer om hur lönesättningen fungerar: https://www.kompetensforetagen.se/att-jobba-som-konsult/ 

Jag har tidigare sökt en tjänst hos er, behöver jag söka igen om det finns en ny tjänst jag är intresserad av? Ja, detta gör du genom att söka tjänsten på vår hemsida. När du söker jobb hos oss blir din profil sökbar i vår databas. För att din profil ska ses som aktiv är det en fördel om du själv är aktiv och kontinuerligt söker jobb hos oss.

Vad är det för skillnad på mini-CV och ansökan? Mini-CV innebär att du fyller i ett formulär direkt på hemsidan med kortfattad information om dig. Du kan behöva komplettera ditt mini-CV under urvalsprocessen, detta passar dig som söker jobb när du är på språng och vill skicka in din fullständiga ansökan vid ett senare tillfälle. Väljer du istället att bifoga din ansökan har du möjlighet att direkt skicka in samtliga dokument såsom CV och personligt brev och färdigställa ansökan direkt.

Vad menas med proaktiv annons? Vi kontaktar och intervjuar personer proaktivt och annonserar därför också ibland i ett proaktivt syfte. En proaktiv annons är till för att fånga upp dig som är intresserad av att arbeta inom ett visst område eller på en specifik tjänst, som kan komma att finnas hos oss den närmsta tiden. Vi får ibland också in förfrågningar från våra kunder där de flaggar om ett eventuellt behov av personal och då lägger vi ofta ut en proaktiv annons.

Jag har varit på en proaktiv intervju, vad händer nu? Med en proaktiv intervju menas att vi ses i ett proaktivt syfte för kommande förfrågningar, du är alltså inte garanterade jobb via oss efter en proaktiv intervju. Om och när vi får in en tjänst som matchar din profil så hör vi av oss, fortsätt även att hålla utkik på vår hemsida för andra intressanta tjänster!

Hur vet jag att ni mottagit min ansökan? När du skickat in din ansökan och vi mottagit den kommer du få ett bekräftelsemail från oss.
Saknar du bekräftelsen? Titta gärna i din skräppost så det inte hamnat där. Om du inte fått ett mail efter 24h ber vi dig ta kontakt med ansvarig rekryterare för tjänsten.

Hur gör man för att söka jobb hos oss? Du hittar alla våra lediga tjänster på hemsidan under rubriken “jag söker jobb”. Du kan också gena till tjänsterna genom att klicka på förstoringsglaset nere till höger. När du kommer till tjänsterna kan du filtrera efter geografiskt område och bransch. För att söka en tjänst klickar du sedan på knappen Ansök.

Hur funkar det när man söker en tjänst genom er, finns jag i er kandidatbank då? När du söker jobb via oss blir du registrerad i urvalsprocessen för den specifika tjänsten. Din profil sparas även i vår databas och är sökbar för oss på Clockwork. Det är helt gratis att registrera sig hos oss. Om du vill att vi tar bort din profil kontaktar du dataskydd@clwork.se

Om jag blir anställd hos er, skickas jag då runt till flera olika företag? Som anställd hos oss är din uppgift att jobba på våra kunders arbetsplatser. Ibland är det i grannhuset, ibland längre bort. Det vanligaste är att du arbetar på samma företag under tiden du är anställd. Det område inom vilket du kan bli utbokad kallas för ditt tjänstgöringsområde och det finns specificerat i ditt anställningsavtal.

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.