FAQ

Här får du svar på några av de vanligaste frågorna!

När får jag svar på min ansökan? Svarstiden kan variera men oavsett om du går vidare i processen eller inte så kommer du få återkoppling från oss. Tyvärr har vi inte möjlighet att ge personlig feedback till alla kandidater som har sökt en tjänst via oss, men vi gör vårt bästa.

Hur vet jag att ni mottagit min ansökan? När du skickat in din ansökan och vi mottagit den kommer du få ett bekräftelsemail från oss. Saknar du bekräftelsen? Titta gärna i din skräppost så det inte hamnat där. Om du inte fått ett mail efter 24h ber vi dig ta kontakt med ansvarig rekryterare för tjänsten.

Hur gör jag för att söka jobb hos Clockwork? Du hittar alla våra lediga tjänster på hemsidan under rubriken “Jag söker jobb”. Du kan också gena till tjänsterna genom att klicka på förstoringsglaset nere till höger. När du kommer till tjänsterna kan du filtrera efter geografiskt område och bransch. För att söka en tjänst klickar du sedan på knappen Ansök.

Jag har sett samma annons på flera orter, behöver jag söka in på alla orter? Sök in på de orter där du kan tänka dig att arbeta på, oavsett om det är samma tjänst. Det händer att vi har samma tjänst på flera olika orter.

Vem kan jag ställa frågor till gällande en annons? Du hittar ansvarig kontaktperson i annonsen.

Hur funkar lönesättningen hos er? All vår personal omfattas av kollektivavtal. Hur många timmar du är uthyrd, och antalet arbetstimmar per månad, kan variera och påverka din lön. Hur din lön beräknas kan skilja sig beroende på bransch. Här kan du läsa mer om hur lönesättningen fungerar: https://www.kompetensforetagen.se/att-jobba-som-konsult/ 

Vad menas med proaktiv annons? Vi kontaktar och intervjuar personer proaktivt och annonserar därför också ibland i ett proaktivt syfte. En proaktiv annons är till för att fånga upp dig som är intresserad av att arbeta inom ett visst område eller på en specifik tjänst, som kan komma att finnas hos oss den närmsta tiden. Vi får ibland in förfrågningar från våra kunder där de flaggar om ett eventuellt behov av personal och då lägger vi ofta ut en proaktiv annons.

Jag har varit på en proaktiv intervju, vad händer nu? Med en proaktiv intervju menas att vi ses i ett proaktivt syfte för kommande förfrågningar, du är alltså inte garanterad jobb via oss efter en proaktiv intervju. Om och när vi får in en tjänst som matchar din profil så hör vi av oss, men fortsätt hålla utkik på vår hemsida för andra intressanta tjänster!

Hur funkar det när jag söker en tjänst genom Clockwork, finns jag i er kandidatbank då? Ja, när du söker jobb via oss blir du registrerad i urvalsprocessen för den specifika tjänsten. Din profil sparas även i vår databas och är sökbar för oss på Clockwork. Det är dock viktigt att du söker de tjänster du är intresserad så att vi vet vad du söker för typ av jobb. 

Jag hittar ingen passande ledig tjänst just nu, hur kan jag göra för att registrera mitt cv? Hittar du ingen ledig tjänst som känns intressant för tillfället kan du registrera ditt cv så sparas din profil hos oss och på så vis ökar chanserna att vi kan matcha din profil mot potentiella arbetsgivare i framtiden. För att registrera cv – klicka på förstoringsglaset längst ner till höger, registrera cv och välj bransch. 

Hur gör jag för att avregistrera mig från Clockworks kandidatbank? Om du vill att vi tar bort din profil mailar du oss på dataskydd@clwork.se.

Om jag blir anställd hos er, skickas jag då runt till flera olika företag? Som anställd hos oss är din uppgift att jobba på våra kunders arbetsplatser. Ibland är det i grannhuset, ibland längre bort. Det vanligaste är att du arbetar på samma företag under tiden du är anställd. Det område inom vilket du kan bli utbokad kallas för ditt tjänstgöringsområde och det finns specificerat i ditt anställningsavtal.

Frågor om rekrytering? Klicka här!

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.