Internationella möjligheter när USNR expanderar

Hos USNR i Söderhamn och Västerås tillverkas världsledande utrustning och teknik för träindustrin. Nu växlar företaget upp och utökar verksamheten med fyra nya automationsingenjörer, som Clockwork hjälper till att rekrytera.

Industriföretag har av förklarliga skäl haft svårt att erbjuda distansarbete eftersom jobbet ofta sker på plats i fabrik. Men de fyra nya tjänsterna som automationsingenjörer på USNR är annorlunda, eftersom en del av jobbet består av att resa till kunder över hela världen. Tiden däremellan går delar av jobbet utmärkt att sköta hemifrån, berättar den rekryterande chefen Anders Wallin.
– Det är en anpassning vi gjorde när corona slog till under våren. Nu ser vi också att den möjligheten öppnar för att fler kan söka tjänsterna som automationsingenjörer hos oss, eftersom det är möjligt att bo på andra orter än Söderhamn och Västerås där vi har våra anläggningar, säger Anders Wallin.

Anders jobbar i Västerås och är chef över avdelningen för elektronik och automation. Efter 32 år i företaget är friheten, den personliga utvecklingen och möjligheten att delta i beslutsfattning något av det han uppskattar allra mest.
– Här kan alla medarbetare påverka utfall, produkter och metodik som för oss framåt. Dessutom går det att jobba en period från något av våra kontor i Nordamerika i utbildningssyfte, säger Anders.

Att bygga i trä och förädla alla delar av träden är en starkt växande trend i samhället. Det gör att sågverksbranschen på många sätt ligger rätt i tiden eftersom efterfrågan på sågat virke ökar. Örjan Berglund, som ansvarar för marknadsföring, berättar att en investering i USNR:s maskiner snabbt blir en lönsam affär för kunderna världen över.
– Med våra maskiner vill vi hjälpa våra kunder att använda så stor del av träråvaran som möjligt. När vi hjälper ett sågverk att tex öka sitt utbyte med 0,3 procent innebär det många miljoner kronor varje år, säger Örjan Berglund.

Bild: USNR


Örjan sökte sig till marknadsavdelningen på USNR i Söderhamn för fyra år sedan. Han lockades främst av den internationella prägeln.
– Vi har lyhörda ägare i Nordamerika. Vi ingår i ett större sammanhang men vi får alltid ett stort ansvar och förtroende att lösa utmaningar som uppstår. Behöver vi support finns ett enormt stöd att hämta, säger Örjan.

En ökad orderingång och blomstrande konjunktur för sågverksindustrin gör att USNR nu står i startgroparna för att expandera. Både maskintillverkning och styrning sker i USNR:s regi, vilket gör att fler automationsingenjörer behöver rekryteras. För att trivas i rollen behöver du gilla och förstå kopplingen mellan maskin och styrning, menar Anders Wallin.
– Du får jobba hands on med våra egenutvecklade produkter. Det innebär bland annat systemutveckling, programmering, konstruktion, kundanpassningar och produktunderhåll av mät- och styrsystem. Självklart ingår du i ett team som är specialiserat på automationsutrustning inom sågverksindustrin, säger Anders.

Läs mer om tjänsterna och ansök här:

https://clockworkpeople.se/annons/7248/

https://clockworkpeople.se/annons/7249/

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.