Clockwork stories

Jonas hittade sina drömmedarbetare på Clockwork

När det var dags för The Crust, som tidigare befann sig på hjul att sätta fasta rötter i centrala Gävle, tog Jonas Lindberg som är grundare av restaurangen hjälp av Clockwork. Och dom hade drömmedarbetarna närmare än han hade trott.

Det var kärleken till en populär rätt som förtjänar en mer kvalitetsmedveten tillagning som var starten till stjärnkockens idé om restaurangen som började i en vagn.  

– Det är ofta förkastligt dålig kvalitét på pizzorna i Sverige, trots att vi äter så mycket av den. Den förtjänar bättre, tycker Jonas.  

Vagnen sattes i rullning under våren 2020. Tanken var att sälja sina billiga och högkvalitativa pizzor på festivaler och event, men en pandemi kom mellan. Lösningen blev att i stället besöka olika bostadsområden runt om i länet. Intresset har varit skyhögt sedan det första besökta bostadsområdet.  

– De goda pizzorna väckte ett enormt engagemang, och med hjälp av en crowdfunding kunde man skaffa sig fasta lokaler. Att starta upp en restaurang är något annat än att än att köra runt i en mindre vagn. I vagnen var det jag och en polare som stod och bakade pizza. Det blev för mycket att göra, och en kompis tipsade mig om Clockwork.  

Att ta hjälp med bemanningen blev ett lyckokast. Jonas sparade mycket tid som lades på annat, och Clockwork hade hans drömmedarbetare närmare än vad han kunde tro.  

På Clockwork i Gävle fanns det fyra deltagande personer på stöd & matchning som skulle komma att visa sig vara precis vad Jonas sökte.

  

– För mig är personligheten det allra viktigaste. Jag hade inga krav på tidigare erfarenhet, men jag vill absolut jobba med personer som är framåt och flexibla. Jag trodde att det skulle bli en utmaning att hitta personer just på grund av att jag fäster så stor vikt vid personligheten, men Clockwork har verkligen levererat, tycker Jonas.  

Att hitta rätt personligheter, och inte rätt akademiska meriter eller erfarenheter, är någonting som Jonas var orolig skulle bli en utmaning.  

– Clockwork var så lyhörda inför mina önskemål och förstod vad jag var ute efter. De hittade verkligen rätt, och jag har sparat så mycket tid på att ta hjälp med rekryteringen.  

Ett team som fungerade bra tillsammans var det allra viktigaste för Jonas, och det har han tillsammans med Clockwork fått till. Idag roddar totalt fem anställda och Jonas runt den hetaste pizzarestaurangen i Gävle. Fyra av dem var tidigare deltagare på Clockworks stöd och matchningsverksamhet, och matchades ihop med resten av gänget på The Crust. 

– Man jobbar tätt i den här branschen, och att teamet måste klicka med varandra var en självklarhet för mig, berättar Jonas.  

Den gemensamma nämnaren för Clockwork och The Crust har varit kvalitétsmedvetenheten. För The Crust bottnar viljan i att leverera pizzor av hög kvalitét. För Clockwork bottnar viljan i drivet att alltid hitta rätt människor till rätt plats. People, Passion, Power är ledorden och det är däremellan som vi har hittat varandra i att leverera bra människor till rätt plats som kan leverera bra pizzor. 

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.