Bita bemannar Arlanda

Sveriges nav

– en plats som aldrig sover

Med ständigt liv – även under dygnets småtimmar – är Arlanda en plats för spännande och utvecklande yrkesroller. Här trivs du som vill jobba där det händer, dessutom i en internationell kontext. En som vet vad hon pratar om är Clockworks marknadsområdeschef Bita Kaplan, som har jobbat större delen av sin karriär med en fot på Arlanda.

Reslusten hos svenskarna är påtaglig. På Arlanda, Sveriges största flygplats och navet för nästan all flygtrafik i Sverige, hörs åter ljudet från rullväskor mot golvet. Folk i rörelse är en efterlängtad syn efter två år av pandemi. 
– För Clockworks del innebär det en kraftig ökning av efterfrågan på personal till just Arlanda. Det innebär att vi nu satsar i vår egen personalstyrka och ökar upp med flera nya konsultchefer, berättar Bita Kaplan, marknadsområdesansvarig för Clockworks tillväxt på Arlanda där Clockwork har flera kunder. 

Säkerhet och personlighet i fokus
Något som skiljer Arlanda från många andra arbetsplatser är säkerhetsklassningen. Alla som jobbar på Arlanda genomgår en rigorös säkerhetsprövning eftersom Arlanda klassas som ett av Sveriges viktigaste säkerhetsobjekt. Prövningen innebär en säkerhet både för medarbetarna och för resenärerna, menar Bita Kaplan. 

– I säkerhetsprövningen ingår säkerhetsintervju, utdrag ur belastningsregistret, minst två referenser, registerkoll och en redovisning av vad du gjort under fem år tillbaka. Det gör dock att det tar lite tid att anställa personal, trots att behovet är skriande här och nu.Utöver säkerhetsprövningen är personlighet något av det viktigaste när Clockwork rekryterar talanger till Arlanda. Gillar du ständig fart och fläkt är potentialen stor att du kommer trivas med ett jobb på Arlanda. Stämningen och kulturen på arbetsplatsen är Bita bra på att beskriva eftersom hon har mångårig erfarenhet av olika yrkesroller på Arlanda och andra flygplatser i Sverige.
– Fördelen med Arlanda är att det finns ett jobb för alla. Vill du jobba med kroppen finns yrkesroller som är fysiska, exempelvis ute på rampen. Vill du istället jobba som tjänsteman eller med service och handel finns huvudkontor förlagda på Arlanda, likväl som flera butiker och restauranger. Den gemensamma nämnaren, oavsett vad du jobbar med, är att du behöver uppskatta pulsen.


Kontor i United Spaces
För att vara ständigt nära både kunder och konsulter har Clockwork öppnat ett kontor i United Spaces på Arlanda. Närheten och den lokala närvaron är något som kunderna uppskattar, i kombination med Bitas långa erfarenhet. 
– Min bakgrund från flygplatsarbete gör att jag snabbt ser vilka kandidater som skulle trivas i ett uppdrag. Det gör det enklare både för mig, konsulten och kunden.

Efter några år i hetluften på Arlanda är Bita fortfarande kvar i den ständigt utvecklande miljön, men nu i ny roll. Det passar Bita som direkt fick ett starkt intresse för rekrytering. 
– Arlanda är en otroligt dynamisk arbetsplats. Alla som har jobbat där upplever ofta samma sak, det går inte att beskriva förrän man testat. Det är en hög fart i allt du gör, du knyter många kontakter och du växer massor som person och i karriären. Dessutom finns alla möjligheter att växa med yrkesrollen och jobba utomlands under en period, tack vare de kontakter du knyter, säger Bita och avslutar:
– Arlanda är Sveriges roligaste arbetsplats, och jag menar det verkligen. Att dessutom få kombinera det med att jobba med rekrytering på Clockwork är lite av ett drömjobb. 

Text: Sofie Lundmark

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.