Clockwork stories

Stororder banar väg för långsiktigt partnerskap

Nöjda kunder och tydliga hållbarhetssatsningar – gärna i kombination – är något som får Clockwork att gå igång lite extra. Hos Fårbo Mekaniska i Fagersta har samarbetet fungerat så bra att flera av Clockworks konsulter tagits över direkt av kunden. Ett bra betyg på träffsäker rekrytering, både om du frågar Clockwork och Fårbo Mekaniska. 


När Fårbo Mekaniska fick in ett nytt kontrakt som leverantör till en stor uppdragsgivare inom gruv- och anläggningsindustrin innebar det kraftigt ökade produktionsvolymer. Att växla upp kapaciteten med kort varsel krävde en lokal partner för bemanning och rekrytering. 
– Det som gjorde att vi valde Clockwork från första början var den starka drivkraften som medarbetarna på Clockwork i Fagersta visat. De har verkligen satt sig in i vår verksamhet för att på djupet förstå våra behov, säger Mikael Vetterskog, vd på Fårbo Mekaniska. 
– Efter att valet väl var fattat så är det höga engagemanget det som gör att vi starkt håller kvar vid Clockwork. De söker aktivt efter kandidater, alltid fulla av energi.

Sedan samarbetet inleddes 2018 har Clockwork bemannat operatörskollektivet och rekryterat tjänstemän till kontoret. Hittills har alla konsulter, cirka 15 stycken, som kommit in via bemanning hos Clockwork blivit fast anställda av Fårbo Mekaniska. 
– Bemanningslösningen är ett sätt att tryggt slussa in nya medarbetare i organisationen. Att vi konverterar konsulterna till en anställning hos oss är för oss ett kvitto på en väl fungerande urvalsprocess och en bra matchning från Clockworks sida, säger Mikael Vetterskog.

Räknar på koldioxidutsläpp

Något som sätter Fårbo Mekaniska på kartan är de tydliga hållbarhetssatsningarna. I varje upphandling har de bland annat ett systematiskt sätt att räkna på koldioxidutsläpp. 
– Vi ligger bara några hundra meter från kunden vi vunnit kontraktet hos här i Fagersta och att vi i upphandlingen kunde visa på miljövinsterna med att förlägga produktionen geografiskt nära har varit en framgångsfaktor. Dessutom har vi sedan länge jobbat med fossilfria elleverantörer och växlar ständigt över till elbilar för de hos oss som har tjänstebilar, berättar Mikael Vetterskog.

Hållbar arbetsgivare

För att vara en schysst arbetsgivare både nu och i framtiden investerar Fårbo Mekaniska i robotiserade lösningar som eliminerar många tunga lyft. Det har öppnat för fler kvinnor i produktionen. 
– Idag har vi en fördelning på cirka 25 procent kvinnor. Vi är övertygade om att det spelar stor roll att det finns kvinnliga förebilder i produktionen när vi plockar in kandidater för intervju. Det ska vara schysst att jobba här, oavsett ålder, kön eller bakgrund. 

Ytterligare en framgångsfaktor, enligt Clockworks marknadsområdeschef Anna Eriksson Viberg, är att Fårbo Mekaniska är öppna för ett brett mångfaldstänk. 
– När vi rekryterar idag tittar vi lika mycket på egenskaper och drivkrafter som erfarenhet av CNC-arbete. Mycket går att lära sig direkt på plats och det öppnar också upp för att inkludera fler med olika bakgrund på arbetsplatsen. Det tycker vi på Clockwork är fint att få vara med och bidra till, säger Anna Eriksson Viberg.

Mikael Vetterskog, vd på Fårbo Mekaniska i Fagersta.

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.