Clockwork stories

Sommarjobbet fick Julia att växa som person

Varje sommar sysselsätter Clockwork flera hundra sommarjobbare i hela Sverige. För Julia Lundqvist innebar sommarjobbet på YrkesAkademin i Falun en chans att applicera sina kunskaper från skolbänken på verkligheten och att prova på nya uppgifter tillsammans med flera erfarna kollegor.

Ett sommarjobb kan öppna nya dörrar. Många får chans till fortsatt anställning efter sommaren, några väljer att plugga vidare efter att ha upptäckt nya karriärvägar medan andra tar chansen att flytta till nya orter. En som sökte Clockworks sommarjobbsannons under förra våren var Julia Lundqvist som studerar en master i företagsekonomi med inriktning strategi och hållbarhet vid Örebro universitet. Som uppvuxen i Falun ville hon gärna hem till Dalarna över sommaren.

I Falun finns YrkesAkademins huvudkontor, som Clockwork arbetat framgångsrikt med under flera år. När Clockworks konsultchef Michaela Hallqvist fick i uppdrag att rekrytera en ekonomiassistent till YrkesAkademin under sommaren såg hon direkt potentialen i Julia.
– Vi har jobbat länge med YrkesAkademin och känner dem på pass väl att vi direkt vet vad de letar efter för typ av personlighet. När Julias profil dök upp kände jag att det skulle bli en matchning, berättar Michaela Hallqvist, konsultchef på Clockwork i Falun.

En bred yrkeserfarenhet
Julia var inte sen på att tacka ja när hon fick erbjudande om att sommarjobba.
– Företagsekonomi handlar till stor del om att förstå grunderna i ekonomi och olika ekonomiska problem. På YrkesAkademin får jag använda det jag lärt mig i skolan och applicera det på verkligheten. Det är otroligt lärorikt att få göra det på en arbetsplats, det höjer självförtroendet, säger Julia Lundqvist.

Att sommarjobba innebär många gånger en chans att prova på olika arbetsuppgifter. Så var det även för Julia.
– Som ekonomiassistent fick jag en bred överblick av företages händelser. Under sommaren såg vi bland annat ett högt tryck på fakturahanteringen. Jobbet är både kreativt och utvecklande och vi jobbar tillsammans som ett lag, berättar Julia.


Stöd från kollegor och konsultchef

En annan dimension på sommarjobb är möjligheten att jobba med erfarna kollegor. Julia upplever att YrkesAkademin har en stark lärandekultur.
– Många av mina kollegor är väldigt erfarna, de sitter på mycket kunskap som de gärna delar med sig av. Det ger många bra perspektiv på sådant jag tidigare bara läst om.

Den nära kontakten med konsultchefen Michaela är något Julia uppskattar extra mycket. Speciellt eftersom sommaren är en tid då en del chefer på arbetsplatserna inte alltid är fysiskt närvarande till följd av semester.
– Jag vet att jag alltid kan höra av mig till Michaela om jag har några frågor. Hon hör ofta av sig och kommer förbi kontoret så det känns väldigt tryggt att jag vet var jag har henne.

Snart väntar ännu en sommar på YrkesAkademin för Julia, i samma roll. Direkt efter förra sommaren kände hon att det här var en inspirerande arbetsplats som hon gärna ville jobba på igen.
– Jag hörde av mig till min chef på YrkesAkademin i höstas och fick då höra att de redan hade pratat med Michaela på Clockwork om att jobba med mig även i sommar. Det kändes väldigt kul att det var lika självklart från båda hållen, avslutar Julia Lundqvist.

Just nu pågår vår sommarrekrytering över hela landet. Sök ditt sommarjobb hos oss, klicka här!

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.