Clockwork Stories

Rasmus Larssons resa

När Rasmus Larsson bestämde sig för att flytta från Umeå tillbaka till hemstaden Eskilstuna kunde han ta jobbet med sig. Nu jobbar han som konsultchef på Skolbemanning i Stockholm istället för i Umeå och kan dessutom fortsätta sin innebandykarriär.

Rasmus Larsson är den före detta läraren som lockades till Clockwork Skolbemanning tack vare möjligheten att jobba inom skolans värld men ur ett nytt perspektiv. Genom Clockwork har han fått fortsätta utveckla skolan i kombination med att ha arbetsgivaransvar för Skolbemannings konsulter i Umeå.
– Det är något jag kan säga att jag är stolt över att ha fått testa på, säger Rasmus.

Under sin tid som lärare arbetade Rasmus i många av skolans områden. På Waldorfskolan undervisade han i idrott och hälsa för elever i årskurs ett till åtta, och i tyska för elever i årskurs fem till steg 1 på gymnasiet. Även på Thoren Business School undervisade han i tyska med elever på gymnasiet som läste steg ett, två, tre och fyra.

– Jag har jobbat i alla skolans stadier vilket har varit väldigt lärorikt. De skolorna jag jobbat på hade dessutom helt olika inriktning vilket gjorde att jag fick en bredare förståelse för att olika skolor styrs på olika sätt. Det har jag stor nytta av i mitt jobb på Skolbemanning, säger Rasmus.

Parallellt med jobbet på Clockwork Skolbemanning spelar Rasmus innebandy på elitnivå. Att kunna kombinera jobbet med idrottskarriären har varit en stor fördel.
– Att kunna ta med sig datorn och jobba på bussen på väg till bortamatcher har varit hur smidigt som helst. Dessutom har jag kunnat genomföra mina fyspass beroende på när det passar med jobbet, så det har gått väldigt bra att kombinera.

Clockwork har funnits i Umeå i flera år. Däremot har Skolbemanning bara funnits här sedan slutet av sommaren 2017 då Rasmus blev först ut att anställas på Clockwork Skolbemanning.

– Jag har fått ta det huvudsakliga ansvaret för att etablera Skolbemanning i Umeå, det har varit väldigt roligt och lärorikt. Samtidigt har det alltid funnits stöd och möjlighet att bolla tankar med mina kollegor på andra orter. Clockworks företagskultur och ledarskap präglas av möjligheten att vara kreativ. Har jag en idé om ett event eller ett eventuellt samarbete så uppmuntras jag att testa. Den miljön är väldigt inspirerande att jobba i.

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.