Clockwork stories

Ett festligare samarbete

Säg fest och maskerad och de flesta tänker på Partykungen – hela Sveriges festbutik. Med en stark säsongsbetoning mot höst och halloween har Partykungen behov av att snabbt kunna öka och minska i personalstyrka. Här spelar Clockwork en viktig roll.

Slutet på oktober innebär som mest att göra för Partykungen och bolagets grundare Joel Svensson. Alla festers stora högtid halloween står för dörren vilket innebär fyra gånger så hög försäljning i oktober jämfört med september.

Ökad försäljning innebär också ett större behov av lagerpersonal. För att klara höstens högtryck samarbetar Partykungen med Clockwork.
– Det viktigaste för ett lagerjobb är inte meriter och ett fint cv utan motivation och vilja. Där tänker vi och Clockwork lika. Det tror jag är en av faktorerna som bidrar till att Clockwork lyckas matcha oss med rätt konsulter, säger Joel Svensson.

I Partykungens vikariepool ingår flera hundra Clockwork-konsulter, de flesta av dem är högskolestudenter. Via sms kan konsulterna själva boka in sig på lediga arbetspass. Just i dag jobbar ett 30-tal Clockworkers med att packa festprodukter på lagret. För att underlätta kontakten mellan alla inblandade har Clockwork varje vecka konsultchefer på plats hos Partykungen.
– Även om vi i vårt bemötande inte gör någon skillnad på vem som har anställt personalen så ser vi att det är en trygghet för konsulterna att Clockwork finns på plats. Vi har haft två ansvariga konsultchefer sedan starten, det gör det väldigt tryggt för oss också, säger Joel.

Framgångssagan som stavas Partykungen tog sin början när Joels mamma skulle fylla 50 år.  Hon hade varit arbetslös i sju år och Joel ville ge henne det hon allra helst ville ha – ett jobb.

– På hennes födelsedag gav jag bort ett presentkort där jag lovade henne ett jobb. Hur det skulle gå till visste jag inte riktigt då, berättar Joel.

Kombinationen av att ha drivit företag sedan högstadiet och att Joel själv gillar att gå på temafester blev upptakten till Partykungen – det bolag som i dag omsätter 175 miljoner kronor. På nio år har bolaget vuxit ur sina lokaler flera gånger om. När flytt blev aktuellt för sjunde gången inom bara några år tänkte Joel satsa stort och letade efter en lagerlokal som hade alla önskemål. När de inte hittade något som passade lät de istället bygga en skräddarsydd lokal med hjälp av en fastighetsägare.

– I dag huserar vi i en 5 700 kvadratmeter stor lokal på Ersbo i Gävle. 500 av dessa kvadrat utgör kontor och resten lagerutrymme för alla 20 000 produkter. Det var ett stort hopp att gå från 1500 kvadrat men nu börjar vi äntligen växa i kostymen.

Med de nya lokalerna kvalar Partykungen in som Gävles modernaste och mest lekfulla arbetsplats. För att ytterligare bidra till det har Clockworks lönekoncept Lön på fredag haft stor betydelse. Modellen innebär att alla Clockworks timanställda erbjuds möjligheten till att få sin lön utbetalad varje vecka istället för en gång i månaden.

– Att konsulterna får lön så pass snabbt efter avslutat arbetspass är något vi ser har haft positiv effekt. Framförallt motiverar det konsulterna till att komma in och jobba med kort varsel, menar Joel.
Nio år efter att Joel gav sin mamma ett jobb i 50-årspresent kan de idag titulera sig kollegor.
– Min mamma har packat 300 000 paket sedan 2009. Det finns inget som tyder på att antalet ordnar kommer att bli färre, snarare tvärtom, avslutar Joel.

 

 

 

 

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.