Clockwork Stories

När drömjobbet och hockeykarriären går hand i hand

Att få tid till att kombinera jobb med en karriär som hockeyspelare i svenska damhockeyligan är inte alltid det lättaste. När Brynäs IF-spelaren Anna Borgqvist hade drömjobbet i sikte blev Clockwork lösningen.

Anna växte upp i Växjö och flyttade som 16-åring till Leksand för att gå hockeygymnasium. Men någon småländska har hon nästan inte kvar – för efter sex år i Gävle och i Brynäs IF har hon i det närmaste spenderat alla sina dagar på isen i Gavlerinken. 25-åringen är nu inne på sin sjunde säsong med Brynäs SDHL-lag. Hon har redan hunnit göra 228 matcher i damernas högsta liga, och fem VM-säsonger med Damkronorna. En av hennes främsta meriter är fjärdeplatsen i OS i Sotji 2014.

Med en hockeykarriär som tar mycket tid är det svårt att kombinera med ett vanligt arbetsliv. Trots det har Anna haft målbilden tydlig, hon ville jobba med Brynäs IF:s satsning En bra start, som arbetar med att utveckla barn och ungdomar vid sidan av isen.
– Målet var att få jobba med En bra start om jag skulle förlänga mitt kontrakt med Brynäs IF. Jag berättade det för ledningen, därefter tog det bara några dagar innan Clockwork blev involverade eftersom de sedan tidigare har ett samarbete med Brynäs och En bra start.

Sagt och gjort. Det som började som en idé slutade med att Clockwork anställde Anna som kandidatansvarig på 75 procent. Nu spenderar hon hälften av sin arbetstid på Clockwork och hälften på En bra start.
– Vi har hittat en lösning som fungerar superbra. Två dagar i veckan jobbar jag på Clockwork som assistent i flera olika projekt, två dagar är jag uthyrd till En bra start. På så vis får jag det bästa av flera världar, säger Anna.


Ungefär en gång i månaden åker Anna iväg på träningsläger.
– Det som är så bra med Clockwork är att de stöttar mig och förstår varför jag behöver vara borta ibland. Jag behöver aldrig gå från jobbet med dåligt samvete, menar hon.

Annas arbete på En bra start går bland annat ut på att besöka fritids och skolklasser för att bara umgås och genomföra det som kallas kompissnack.
– Vi pratar dels om hur man är en bra kompis, dessutom hjälper vi barnen med läxläsning. Vissa skolor som har olika problem i gruppen kontaktar oss, då kan vi komma dit och vara bra förebilder.


Om det inte hade varit för drömjobbet på En bra start tror inte Anna att hon hade kommit i kontakt med Clockwork.
– Jag hade aldrig tänkt mig ett jobb i bemanningsbranschen tidigare. Men det här blev en optimal lösning där vi har tre vinnare; jag själv, Clockwork och En bra start. Det är win-win-win kan man säga. Som person känner jag mig mer harmonisk när jag får satsa på det jag vill i livet, det gör att jag presterar bättre både på isen och i yrkesrollen, säger Anna.

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.