Clockwork stories

Man kan ta en mas från Dalarna, men aldrig Dalarna ur en mas

När Peter Larsen och hans flickvän Kristina Källgren började bli sugna på att flytta från Stockholm hem till sina rötter i Dalarna öppnade Clockwork dörren för en nystart i livet – genom att matcha dem båda med två kvalificerade tjänster.

En fördom kring att lämna Stockholms storstadspuls är att det är svårare att hitta kvalificerade arbeten på mindre orter. Men det är absolut inte så att karriären behöver stanna av för att man lämnar storstadslivet. Tvärtom, menar Peter Larsen, som nyligen flyttade från Stockholm hem till Dalarna:
– Både jag och min flickvän har fått utvecklande arbeten som passar våra utbildningar. Tack vare Clockwork kan vi ta nästa steg i karriären och dessutom börja ett nytt kapitel i livet.

Peter flyttade från Rättvik för 12 år sedan. Det blev bland annat åtta år i Stockholm, innan han nyligen flyttade tillbaka till Dalarna tillsammans med flickvännen Kristina Källgren.
– Det har alltid funnits en längtan om att flytta tillbaka. Att vi båda skulle hitta bra jobb var en förutsättning för att vi skulle vilja lämna Stockholm, säger Peter.

När flyttplanerna väl tog fart på allvar kontaktade Peter Clockwork angående en tjänst han var intresserad av. Han berättade för Clockworks rekryterare att han och hans flickvän planerade att bli hemvändare.
– Då frågade Clockwork efter hennes kontaktuppgifter och bad även henne skicka in sitt cv. Efter ett tag ringde Clockwork och sa att de hade hittat en matchning på hennes profil.

På den vägen var det – och på bara fyra månader hade paret gått från att vara i startgroparna för flyttplanerna, till att båda hade fått arbete via Clockwork. Kristina arbetar nu som HR Business Partner på Ejendals och Peter som ekonomichef på Weda Skog.

– Jag hade sett tjänsten och blev intresserad av att söka, men Clockwork hann före och kontaktade mig innan jag hann skicka in min ansökan.

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.