Clockwork stories

Från simlärare till materialhanterare inom industrin

För Hasan Mahamuud tog karriären en helt ny vändning – tack vare stort engagemang och en stark vilja att lära

På Munters i Tobo tillverkas energieffektiva lösningar för luftbehandling. Munters är sedan länge en samarbetspartner till Clockwork, och när de behövde rekrytera en stor mängd ny personal inför sommaren 2017 hjälpte Clockwork till med att hitta och matcha kandidater. 22-årige Hasan Mahamuud såg annonsen och bestämde sig för att söka.

– Jag kände några som jobbade där och hade hört mycket bra om dem som arbetsgivare. Själv hade jag jobbat tre och ett halvt år på badhus i Tierp och kom till Sverige från Somalia för sex år sedan. Jag hade ingen vana av att arbeta inom industrin, men jag blev nyfiken på Munters och tänkte att jag inte hade något att förlora. Så jag skickade in en ansökan på vinst och förlust, berättar Hasan.

Trots avsaknaden av industrivana gjorde Hasan ett så pass bra intryck på både Clockwork och Munters att han fick jobbet. När han arbetade sin första arbetsdag kom han till en för honom ny bransch, ny arbetsplats, nya kollegor och arbetstider som han inte var vad vid. Men det blev succé direkt.
– Jag kände snabbt att jag trivdes och tyckte jobbet var roligt. Då jobbade jag mer inom montering och nu är jag materialhanterare och kör mycket truck om dagarna. Det tycker jag är riktigt kul, samtidigt som jag trivs bra ihop med mina kollegor, säger Hasan.

 

Efter sommaren på Munters blev Hasan kvar en bit in på hösten. Och eftersom produktionscheferna var så nöjda med hans arbete beslöt de sig för att anställa honom i egen regi.
– Det är många saker som gör att Hasan passar bra hos oss. Dels är han en tävlingsmänniska som har ett starkt intresse av att verkligen göra saker med bra resultat. Dessutom är han lättlärd, det räcker med att jag förklarar ett nytt moment en gång så har han snappat upp det sedan. Samtidigt är han ödmjuk och hjälpsam. Hans personlighet smittar av sig på den övriga arbetsgruppen, berättar Munters produktionsledare Andreas Danielsson.

För att lyckas bra på Munters och inom industrin i allmänhet, är det ofta inte själva industrivanan som är viktigast vid en rekrytering. Andreas menar att det är personlighet, motivation och engagemang som är avgörande för om en person får jobbet eller inte.
– Även om du har vana av att arbeta inom produktion så är det sällan du kan exakt det vi pysslar med här. Därför handlar rekrytering för oss om att hitta personer som vill lära sig. Det har Hasan verkligen bevisat att han både vill och kan, säger Andreas.
– Min filosofi är att om man vågar så går det. Det är klart att jag var nervös när jag började här och allt var nytt, men jag försöker att alltid tänka positivt. Jag är otroligt glad att jag fick chansen att visa vad jag går för, avslutar Hasan.

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.