Clockwork stories

Framtidens lärare rustas under Clockworks vingar

Vägen till läraryrket är inte alltid helt spikrak. Sarah Robson och Jacob Hjeltes resor inom skolans värld är ett av många exempel på hur Clockwork Skolbemanning bidrar till att lösa framtidens lärarförsörjning.

När Clockwork Skolbemanning & Rekrytering grundades 2015 blev Sarah Robson en av de första anställda konsulterna. Sedan dess har mycket hänt – Clockwork har vuxit och Sarah har tagit sin lärarexamen. Tack vare Clockwork har Sarah arbetat extra som lärare vid sidan av sina lärarstudier vilket gett henne en bred erfarenhet och inblick i skolans värd.

– Jag har testat jobba i olika årskurser och i olika skolor vilket har gett mig en förståelse för vilken typ av skola jag vill jobba på när jag nu är färdig. Clockwork-uppdragen har varit varierande med allt ifrån att vara en extra resurs till att hålla hela kurser, berättar Sarah.

Under vårterminen har Sarah arbetat tre dagar i veckan på Magelungens grundskola i Gävle. Till hösten kliver hon in i en heltidstjänst som anställd på samma skola.
– Det känns bra att ha fått testa på jobbet under vårterminen. Att kombinera jobb och studier har överlag fungerat väldigt bra. Det märks verkligen att Clockwork vill göra det enkelt för studenter att jobba vid sidan av. Det finns flera olika exempel på det, bland annat konceptet Lön på fredag.

Ett jobb inom skolans värld var helt nytt för Sarah när hon började jobba som lärarvikarie för fyra år sedan. Det var långt ifrån hennes bakgrund inom industri.

– Som ny i en bransch har man ofta många frågor och jag har alltid känt att jag kan fråga Clockwork om allt möjligt. Det är enkelt och avslappnat att höra av sig och ibland har Fred (konsultchef i uppdraget och också Clockwork Skolbemanning & Rekryterings affärsområdeschef), ringt bara för att önska trevlig helg. Den kontakten har jag uppskattat väldigt mycket, säger Sarah.

Läraryrket har fått Jacob att mogna som person

Jacob Hjelte kom till Clockwork Skolbemanning direkt från fotbollsplanen för ett år sedan. Med en karriär som elitfotbollsspelare, tidigare i Gefle IF, hade han ingen tidigare erfarenhet av att jobba som lärare, men var nyfiken att testa. Nu har han jobbat ett helt läsår som lärare i matematik och naturkunskap vid Realgymnasiet i Gävle.
– Jag lockades av att jobba med människor och tycker själv att det är roligt med skola. Redan från början var Fred positivt inställd till att jag skulle prova på läraryrket och han har visat att han tror på mig hela vägen. Det har betytt mycket, säger Jacob.

Jobbet som lärare har på många sätt fått Jacob att växa. Inte bara som lärare utan också som person och fotbollsspelare.
– Jag har fått ta ett stort ansvar och kliva in i en roll jag tidigare inte varit van vid. Under tiden jag har jobbat som lärare via Clockwork har jag mognat som människa. På ett positivt sätt märks det i mitt sätt att spela fotboll också, säger Jacob, som spelar nu i Sandvikens division ett-lag.

Efter sommaren tar Realgymnasiet över anställningen av Jacob som därmed fortsätter vikariera även under hösten. Tack vare möjligheten att testa på läraryrket har Jacob också blivit intresserad av att utbilda sig till lärare i framtiden.

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.