Flytten hem gav ny karriär och mer livskvalitet

Efter många år i Stockholm var det dags att följa sina drömmar. Anders Eklund flyttade ut ur lägenheten i Stockholms innerstad, byggde drömkåken med Siljan i blickfånget och tackade ja till tjänsten som vd på Leksandsbostäder. ”Det är ett karriärsteg jag aldrig ångrat”, säger han.

Det är något särskilt med Dalarna som alltid lockat Anders Eklund. Han har själv inte vuxit upp här, men däremot hans föräldrar som senare flyttade hem när de blev pensionärer. 
– Sedan jag var liten har jag haft ett nära band till Dalarna. Det var här jag spenderade mina somrar hos min mormor och morfar. Nu när jag äntligen bor här själv så känns det som att jag flyttat hem även om jag själv aldrig bott här tidigare, säger Anders Eklund.

Nästa steg i karriären

Under hela karriären har Anders strävat uppåt, framåt. Men när barnen blev stora och flyttade ut började han fundera på vad som verkligen är värt något i livet. 
– Jag kom fram till att pengar inte allt, även om det är lätt att fastna vid tanken att man måste utvecklas lönemässigt för att komma någonstans i karriären. Leksand kännetecknas av ett framåttänk och en stark nybyggaranda, det gjorde mig nyfiken. 


När Clockwork annonserade tjänsten som vd för Leksandsbostäder blev det fullträff. Det var framför allt två faktorer som lockade honom att söka. 
– Dels att få vara med och utveckla Siljansbygden som jag verkligen brinner för, dels för att det var en chans för mig att klättra ett steg i karriären. Tidigare var jag avdelningschef i olika bolag men jag hade aldrig axlat rollen som vd. Nu får jag ansvara för helheten vilket gör att jag stretchar mina kunskaper. Det här är mer komplext än något annat jag gjort men jag är glad över att jag har mycket erfarenhet från andra roller med mig i bagaget, säger Anders Eklund.

Respektfullt bostadsbyggande

I Leksand finns en stark opinion där många vurmar för att bygga så som man alltid har gjort. I Anders roll som vd för det kommunala bostadsbolaget handlar det om att ha respekt för det gamla och samtidigt lägga till moderna attribut.
– Jag vill att det ska synas att vi bygger år 2022 och inte 1950, utan att tumma på gestaltningen av platsen vi bygger på. Vi utvecklar bygden och är en viktig del i att Leksand ska växa med nya invånare. Det tycker jag känns fint att få vara med och bidra till. 

Anders Eklund flyttade ”hem” till Rättvik och blev vd på Leksandsbostäder.


Närhet och gemenskap

Skillnaderna mellan ett liv i Stockholm och ett liv i Dalarna är stora. Några av de främsta fördelarna med att bo i Siljansbygden – om man frågar Anders – är samhörigheten och att det är nära till det mesta. 
– Jag upplever att jag är närmare människor här än jag var i Stockholm. Där är alla så fjärran från beslutsfattarna men här kan man stöta på vem som helst i mataffären. Folk hälsar på varandra, det är nära till kultur, idrott och natur. Både jobb och fritid känns meningsfullt.  

När Anders lämnar jobbet i Leksand åker han de dryga två milen hem till Rättvik. Innan det blir dags för middag hemma i timmerkåken passar han på att ta några åk i slalombacken. 
– Att jag kan göra det är ett ofantligt stort mått på livskvalitet. Dessutom tröttnar jag aldrig på att ha Siljan som utsikt. 

__

Namn: Anders Eklund.
Gör: Vd på Leksandsbostäder.
Bor: Granne med skidbacken i Rättvik. Huset är en gammal timring som han snickrat på varenda ledig stund i många år.
Familj: Två vuxna barn, ett vuxet bonusbarn och sambo med en dalkulla.
Bästa karriärtips: ”Mät inte karriären i pengar. Det finns så många andra sätt att klättra på karriärstegen. Om du är sugen på att flytta hem, hör av dig till Clockwork och berätta vad du vill jobba med. De sitter på ett stort nätverk och är experter på att matcha rätt kompetens med rätt tjänst.”

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.