Clockwork stories

Ett nära samarbete i dubbel bemärkelse

Sedan 2017 samarbetar Clockwork och Vasaloppet kring rekrytering av ny personal, vilket hittills har resulterat i cirka 15 rekryteringsuppdrag. Clockworks lokala närvaro i Mora och förståelsen för Vasaloppets förutsättningar banar väg för ett fortsatt lyckat samarbete.

Få varumärken i Dalarna är så välkända som Vasaloppet. Det märks inte minst på antalet ansökningar till de tjänster som Clockwork hjälpt Vasaloppet att rekrytera. Under hösten 2019 sökte man bland annat en CRM-ansvarig samt en Key Account Manager. CRM-rollen, som handlar om att utveckla relationen med nya och befintliga kunder, var helt ny och fanns inte på Vasaloppet tidigare.

– Clockwork har en proaktiv approach där man tänker utanför boxen för att hitta talanger. Vi har exempelvis en hel del hemvändare som kan tänka sig att flytta hem för våra tjänster och det har Clockwork varit bra på att bemöta, säger Vasaloppets vd Eva-Lena Frick.

Eva-Lena Frick, VD Vasaloppet
Eva-Lena Frick Vasaloppets vd

Just den geografiska spridningen på intresserade kandidater är något som ofta sticker ut när Clockwork rekryterar till Vasaloppet.

– Många som söker tjänsterna kommer härifrån eller har en annan anknytning till Dalarna och kan tänka sig att flytta för att få jobba på Vasaloppet. Att kandidater som bott på andra orter kan fortsätta en intressant karriär här i Mora tycker vi är väldigt viktigt för orten, berättar Marit Sandgren, marknadsområdeschef på Clockwork.

Stark lokal närvaro
En av Clockworks starkaste filosofier är att finnas där kunderna verkar. Det har resulterat i att Clockwork i dag har kontor på 20 orter runt om i landet. Just den lokala förankringen har varit avgörande för det lyckade samarbetet mellan Clockwork och Vasaloppet. 
– Närheten till varandra är en otrolig styrka. Det är enkelt att träffas eftersom vi båda sitter här i Mora och har kontoren bara hundra några meter ifrån varandra. Clockwork med Marit i spetsen känner oss både som personer och som organisation och det har gjort att rekryteringarna lyckats väldigt bra, säger Eva-Lena Frick.


Trots en stark säsongsbetoning mot vinter- och sommarveckan pågår Vasaloppets arbete året runt. Cirka 35 medarbetare ingår i den organisation som ser till att de populära evenemangen blir av varje år. I de rekryteringar som Clockwork hittills hjälpt Vasaloppet med upplever Marit att man hittat helt rätt kandidater för tjänsterna.
– Jag tror att det beror på att vi har lärt känna varandra så bra under de här tre åren. Vasaloppet är tydliga med vad de behöver och tar fram bra befattningsbeskrivningar som utgår ifrån vart man är på väg och inte bara nuläget. Det gör att vi alltid har ett öppet klimat, säger Marit Sandgren.

Marielle, Patrik och Marit på Clockworks kontor i Mora


Vasalopps-partner
Förutom samarbetet kring rekrytering är Clockwork också en av Vasaloppets partners.
– Vasaloppet är en av drivkrafterna i Mora. Att de finns och verkar just här gynnar både byar, föreningar, näringsliv och privatpersoner och det vill vi vara med och bidra till. Det känns extra kul att Vasaloppet hela tiden växer och förnyar sig som organisation, berättar Marit Sandgren.

Clockworks kontor i Mora startade upp under 2016, ungefär ett halvår innan samarbetet med Vasaloppet drog igång. Sedan dess har kontoret vuxit till tre medarbetare, och under våren 2020 söker man både en fjärde och en femte.
– Vi har fått ett utökat förtroende från våra kunder varje år, det är vi otroligt tacksamma och ödmjuka inför. Vill gärna fortsätta vara en kraftkälla både för företag och till kandidater som söker nya utmaningar. Det tycker vi är fantastiskt roligt att arbeta med varje dag, avslutar Marit Sandgren.

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.