Clockwork stories

En expressbiljett till yrkeslivet

Utan arbetslivserfarenhet kan det vara svårt att få chansen att visa vad man går för. Om man inte får hjälp av Clockwork förstås. Tack vare konsultchefer som tidigt såg potentialen i Varia Salar kunde Clockwork erbjuda henne en anställning hos en av sina uppdragsgivare.

Kort efter gymnasiet fick Varia Salar barn, men gav inte upp drömmen om att vidareutbilda sig på högskola. När hennes son började på förskola hoppade hon på en treårig utbildning som ekonomiingenjör och spenderade alla sina dagar i skolbänken.
– Jag ville kämpa för min son och ge honom en bra framtid. Skola och utbildning har alltid varit viktigt för mig, så under intensiva tentaperioder fick jag mycket stöd av min mamma som var barnvakt åt min son, säger Varia.

Eftersom terminerna bestod av intensivt plugg prioriterade Varia att umgås med sin son när skolan väl tog uppehåll under sommarmånaderna.
– När jag skulle ta examen var jag nervös eftersom jag inte hade någon arbetslivserfarenhet. Jag började söka jobb några månader innan examen, men utan napp. Några gånger tog jag mig till toppen av rekryteringsurvalet men stöp tyvärr på mållinjen.

Varia sökte bland annat tjänster via Clockwork. Så en dag fick hon samtalet hon hade väntat på.
– En konsultchef från Clockwork ringde mig och sa att jag inte hade fått det jobbet jag sökte, men att de hade ett annat jobb som jag skulle passa för. De erbjöd mig ett sommarvikariat på Munters i Tobo och jag tackade ja direkt.

Eftersom jobbet bara sträckte sig över sommaren blev Varia återigen nervös när hösten närmade sig. Men hon behövde inte oroa sig särskilt länge – det visade sig nämligen att företaget hade ytterligare behov av hennes kompetens som ekonomiingenjör.
– Vi har nyligen förlängt vårt avtal vilket känns fantastiskt bra. Jag är så glad att Clockwork trodde på mig trots att jag inte hade någon erfarenhet. De har visat mig att möjligheten att göra ett bra jobb inte sitter i erfarenhet utan i inställning och motivation.

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.