Clockwork stories

Drömkarriär långt från storstaden

När Clockwork rekryterar en ny stjärnmäklare till Svensk Fastighetsförmedling är ledorden innovation och arbetsglädje. De söker nämligen dig som saknar erfarenhet från mäklarbranschen, men som drömmer om en karriär inom vad de själva menar är Sveriges roligaste jobb.

Clockwork och Svensk Fastighetsförmedling har flera saker gemensamt. Inte bara att de båda har kontor i Piteå, tillsammans brinner de också för att utveckla stadens arbetsmarknad.

– Vi vill bevisa att det går utmärkt att jobba med sitt drömyrke även långt ifrån storstäderna, berättar Joakim Norberg, som tillsammans med Marie Sandström är franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedlings kontor i Piteå.

Nyligen hjälpte Clockwork Svensk Fastighetsförmedling med en lyckad rekrytering av en fotograf. Nu är de på rekryteringsstigen igen, när de söker en ny mäklare som kan ansluta till teamet om sex drivna mäklare på Piteåkontoret. Och de söker inte mäklare med utbildning och erfarenhet i bagaget – snarare tvärtom.
– Vi söker dig som brinner för sälj och drömmer om en karriär som mäklare, säger Marie Sandström.

När Joakim och Marie har hittat rätt kandidat har de för avsikt att bekosta utbildningen för deras nästa stjärnmäklare.
– Det är en utmaning att rekrytera bra och erfarna mäklare. Därför gäller det att tänka nytt och vara innovativa för att hitta de bästa talangerna på annat sätt, säger Marie.

Marie Sandström

När du kliver in på mäklarkontoret på Lillbrogatan 8 känner du av arbetsglädjen redan när du sätter fötterna på hallmattan. I det öppna kontorslandskapet sitter ett gäng glada medarbetare som direkt tar i hand och hejar glatt på sina besökare. Nu börjar dessutom arbetsron sänka sig över kontoret igen, när OS-sändningarna var som mest intensiva satt nämligen hela kontoret bänkade framför teven.
– Eftersom många av oss gillar sport blev det en hel del kvällsjobb under de veckorna, skrattar Joakim. Han menar att varje dag på jobbet bjuder på såväl skratt som nya utmaningar.
– Det här är ett trivsamt gäng att jobba i. Dels för att vi har kul ihop och kan bjuda på oss själva, men också för att vi hjälps åt och stöttar varandra. Så ofta vi kan försöker vi hitta på gemensamma aktiviteter även med våra respektive, för att skapa förståelse för att jobbet som mäklare mer liknar en livsstil än ett 8 till 5-jobb.
Det finns många höjdpunkter i jobbet som mäklare. En sak är Joakim och Marie direkt överens om: det är intresset för människor som gör en mäklare framgångsrik.
– Vårt jobb går ut på att möta människor som befinner sig i olika skeenden i livet. Att få kliva in i deras privata hem kräver en stor respekt för de människor vi träffar och vill hjälpa. Som mäklare jobbar du med människor snarare än bostäder, säger Marie.

Joakim Norberg

När Joakim och Marie rekryterar nya mäklare blir det sällan fokus på betyg, referenser och bakgrund. De tror istället på konceptet att sitta ner och ha det trevligt och prata om allt mellan himmel och jord.
– Därför är det bra för oss att Clockwork håller i tyglarna så att vi inte spårar iväg allt för mycket. En rekrytering är en stor och tidskrävande process och vi behöver någon som kan hjälpa oss hela vägen. För att lyckas med bra rekryteringar krävs expertkompetens och den har vi inte själva, säger Marie.

– Eftersom vi jobbar i en förtroendebransch är det också extra viktigt med seriös och bra återkoppling till de sökande som inte fick jobbet, för att visa respekt och omtanke. Hos Clockwork känns det som att vi hittat hem, avslutar Joakim.

 

Tjänsten finns att söka till 1/4 – 18

https://clockworkpeople.se/annons/4161/

 

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.