Tips för dig som söker jobb

Så lyckas du med din ansökan!

Hej! Vad roligt att du vill lära dig mer om hur man skriver en lyckad ansökan. Oavsett hur ditt utgångsläge ser ut, börjar ofta resan mot drömjobbet med en bra ansökan. Vi har samlat praktiska tips och råd som vi hoppas kan hjälpa dig att utvecklas!

CV OCH PERSONLIGT BREV

Oavsett hur mycket eller lite tidigare erfarenhet du har är det viktigt att ditt CV är lättöverskådligt och lätt att förstå.  Om du snabbt kan visa en samlad bild av dina tidigare erfarenheter har du kommit en bra bit på väg! Tänk på ditt CV som en sammanställning av dina erfarenheter och kompetenser och inte en en beskrivning av dig som person.

I det personliga brevet vill vi veta varför du söker tjänsten och vad du tror att du kan bidra med på arbetsplatsen. Se det som ett komplement till ditt CV, där du får möjlighet att beskriva erfarenheter och kunskaper som passar bra för tjänsten du söker. Vi vill gärna lära känna dig, men försök att fokusera på information om dina kompetenser och erfarenheter här, var gärna personlig och låt brevet spegla dig, men inte privat.

Det är viktigt att du anpassar din ansökan efter jobbet du söker – Håll det enkelt och lyft fram information om dina kompetenser och erfarenheter som du utifrån annonsen tycker är relevanta. När du är klar med din ansökan är det bra om du eller någon annan korrekturläser den, säkerställ att all information är uppdaterad och lätt att förstå!

DET HÄR BÖR DITT CV INNEHÅLLA.

Arbetslivserfarenhet/praktik: Namn på arbetsgivare, dina arbetsuppgifter (kortfattat) och start och slutdatum på din anställning. Ditt senaste jobb och utbildning först, sedan​​ i fallande ordning.

Utbildning: Skolans namn, utbildningslinje, utbildningens längd och examensår​​.

Övriga meriter: såsom körkort/förarbevis, licenser, yrkesbevis, ledar- eller styrelseuppdrag, språk eller datakunskaper som kan vara ett krav för just den tjänst du söker.

Kontaktuppgifter: Bostadsort, e-post, telefon och gärna LinkedIn

Har du svarat ja på alla frågor i checklistan återstår bara att skicka in din ansökan. Vi önskar dig lycka till i ditt arbetssökande!

REFERENSER

För oss är referenstagningen en avgörande del i vårt kvalitetsarbete för att hitta rätt kompetens till rätt position och rätt arbetsplats till rätt individ. Vi lägger ner mycket tid på att prata med referenter och pratar alltid med minst två personer. Dina referenser bekräftar de uppgifter​ du lämnat och ger oss fler perspektiv på ditt utförda arbete, kompetenser och drivkrafter. Du ska inte skicka med referenser i dina ansökningshandlingar, men förbered det inför din intervju!

TÄNK PÅ DET HÄR NÄR DU VÄLJER REFERENSPERSONER:

Välj två eller tre referenspersoner som kan beskriva dig och det du gjort i en tjänst som är relevant utifrån den tjänst du nu söker. Undvik att lämna referenspersoner som du har en privat relation till, såsom släktingar och vänner.

Be alltid om godkännande innan du lämnar referensens kontaktuppgifter till oss. Du måste inte lämna din nuvarande chef som referens om du inte vill, du väljer själv dina referenser men rådfråga gärna oss om du är osäker. Om du inte arbetat tidigare kan du välja en lärare, handledare​, samarbetspartner, personer du känner från föreningsuppdrag eller liknande som referens.

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.