Clockwork stories

Långsiktig rekryteringspartner hos global spelare

I den lilla byn Vikmanshyttan ligger huvudkontoret för ett världskänt bolag. Som global marknadsledare inom batteriladdning är CTEK ett välkänt varumärke både i världen och i Dalarna – något som under flera år lockat kandidater till utvecklande tjänster.

Erik Lundqvist hade jobbat länge som konsult – bland annat via Clockwork – och hade inga planer på ett fast arbete. Erik började som Controllerkonsult även på CTEK, men efter hand började han tänka om och under hösten 2019 tackade han ja till en anställning.
– Jag hade jobbat på CTEK som konsult via Clockwork under ett och ett halvt år så jag hade bra koll på företaget. Att vi är en liten organisation som jobbar med en global premiumprodukt gör att alla som jobbar här hugger i där det behövs och alla brinner för att leverera. Det skapar en härlig stämning i hela organisationen vilket lockade mig, säger Erik Lundqvist.

Clockwork och CTEK träffades första gången på en nätverksträff. I samma veva var CTEK i behov av personal.

–  Efter att ha träffat CTEK upptäckte vi att vi trivdes vi ihop och vi fick därför i uppdrag att söka efter nya medarbetare. Från vår sida är tydligheten från beställaren en viktig framgångsfaktor, det gör det lätt för oss att förstå vad CTEK vill ha, säger Johanna Mogren Sundqvist, marknadsområdeschef på Clockwork i Dalarna.

Efter att ha träffat CTEK upptäckte vi att vi trivdes vi ihop och vi fick därför i uppdrag att söka efter nya medarbetare säger Johanna Mogren Sundqvist, marknadsområdeschef på Clockwork i Dalarna.

En attraktiv arbetsgivare

Genom åren har Clockwork bemannat och rekryterat och personal inom bland annat ekonomi, HR, marknad och teknik. Att tidigare konsulter går vidare till fasta tjänster inom CTEK är ett vanligt mönster.
– Det är ett bra kvitto på att de kandidater vi presenterat varit relevanta från första början. En del är headhuntade direkt ur vårt eget nätverk och en del är slutligen utvalda ur en annonseringsprocess. CTEK är en attraktiv arbetsgivare med många häftiga tjänster vilket underlättar enormt mycket i rekryteringen. Det gör att vi hittills fått många relevanta sökande till alla tjänster, säger Johanna.


Internt kundteam

Inom Clockwork jobbar flera konsultchefer och kandidatansvariga i team kring CTEK. Med jämna mellanrum är Clockwork på plats på CTEKs huvudkontor för att alla i teamet ska få en övergripande koll på bemanningen och behovet framöver. Clockwork har bland annat nyligen rekryterat en Business Controller Assistant med Erik som beställare.
– Att alla i teamet vet vad kunden förväntar sig gör det så mycket lättare för oss att hitta rätt kandidater, säger Johanna.
– Clockworks närvaro på plats är något vi verkligen uppskattar. De är ofta här och kollar läget och dyker inte bara upp när det vankas en rekrytering. Det banar väg för givande diskussioner även på telefon eftersom vi byggt upp en så bra relation, säger Erik.

Erik Lundqvist CTEK

Hitta jobb & personal

Hej, det är jag som är {{ coworker_firstname }}!
Vad kan jag hjälpa dig med?

För jobbsökande

Jag söker jobb

Då har du hittat rätt!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.

* Japp, dessa uppgifter är obligatoriska

Vilken bra idé!
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av
oss så fort som möjligt.